Volledig scherm
Hans Kazàn geeft een show op de Zwarte Cross. © anp

Hans Kazàn tovert en Kraantje Pappie rapt op Zwarte Cross

LICHTENVOORDE - Toverkunsten van Hans Kazàn, een rapshow van Kraantje Pappie en bekende en minder bekende liedjes van singer-songwriter Tim Knol. Het zijn drie van de in totaal dertig nieuwe namen die komen optreden op de Zwarte Cross dit jaar.

Ook de Toldijkse Taliband is onderdeel van die lijst: de boerenrockers uit het mini-dorpje in de Achterhoek worden een vaste waarde want ze staan voor het vierde achtereenvolgende jaar op het vierdaagse festival in De Schans in Lichtenvoorde.

Eerder deze week maakte de festivalorganisatie de eerste artiesten bekend die komen optreden op de nieuwe hiphopstage The Noaberhood. Onder meer Extince en Frescu horen daarbij.

33 podia
De Zwarte Cross telt met de toevoeging van die weide nu 33 podia, variërend van het hoofdpodium, tot een theaterweide, metalstage en open podium. Verder zijn er het hele weekend races p[ de crossbaan en zijn er stunts van motorcrossers.

De Zwarte Cross is dit jaar van vrijdag 13 tot en met zondag 15 juli. Voor campingbezoekers gaat het terrein al een dag eerder open.

Het festival is zo goed als uitverkocht: alleen voor de vrijdag zijn nog enkele honderden kaarten te koop.