Hans uit Aalten vindt na 38 jaar zijn trouwring terug in eigen tuin: ‘Hij gaat er nooit meer af’

AALTEN - 38 jaar was de ring zoek, foetsie, op onverklaarbare wijze verdwenen. Maar sinds woensdagmiddag zit de ring, perfect passend en netjes gepolijst weer om de vinger van Hans Luijmes uit Aalten. Zijn vrouw Gerda schoof de trouwring, net als op de trouwdag in februari 1974, om de vinger van haar man. ,,Het voelt net alsof ik wéér getrouwd ben”, glunderde Luijmes.

Dat zijn ring juist niet perfect paste was de oorzaak van de verdwijning, 38 jaar geleden. De ring zat te krap, daarom had hij hem er met behulp van wat warme olie van zijn vinger afgekregen. ,,Anders had hij er af gezaagd moeten worden.” Thuis legde hij de ring op tafel, ging even later aan het werk en dacht niet meer aan de ring. En daarna was hij weg.

Quote

De ring was nergens meer te vinden

,,We hebben het hele huis op kop gezet. Hij was nergens meer te vinden.” We hebben ook nog een advertentie in de Gelderlander gezet, maar daar kregen we geen reactie op.” Wat er met de trouwring is gebeurd bleef een raadsel. Luijmes verdacht ook zijn vierjarige dochter, die had al wel eens wat in het toilet laten verdwijnen.

De ring bleef weg. Tot zondagavond.