Volledig scherm
De vorige editie van Have A Nice Day werd in Eibergen gehouden. © Robin Hilberink

Have a Nice Day-festival naar Borculo

EIBERGEN/BORCULO - "Volgend jaar verhuizen we naar een toffe locatie in Borculo." Woordvoerder Thijs Custers van het Eibergse dancefestival Have a Nice Day-festival kan dat zo goed als bevestigen. "En Borculo ligt voor ons toch ook mooi om de hoek..."

De PR-man wil echter in dit stadium nog niet meedelen om welke plek het precies gaat, omdat er nog een aantal zaken afgehandeld moet worden om alles rond te krijgen.

Eerder werden door bezoekers van de Facebook-pagina wel suggesties gedaan welke terreinen in en rond Borculo zeer geschikt zouden zijn voor HAND: de omgeving van de Hambroekplas, openluchttheater het Galgenveld aan de Platvoetsdijk en bij Buitencentrum Kerkemeijer aan de Ruurloseweg.

"Wij vinden in elk geval dat Have a Nice Day thuishoort binnen de gemeente Berkelland. Daar is het ooit, in 2005, begonnen en daar willen we ook blijven. Vandaar dat een plek in Borculo een logische keuze is", geeft Custers aan.

Eerste alternatieve dancefestival
Have a Nice Day is in 2005 ontstaan toen enkele vrienden, uit Eibergen en omstreken afkomstig, maar uitgewaaierd over het hele land, een plan bedachten om het eerste alternatieve dancefestival van de Achterhoek te organiseren. Het hobbyproject groeide al snel uit tot een professioneel feest met duizenden bezoekers.