Priscilla Beentjes (l), beoogd boer en boerin Sabine en Gertjan Stokkers , Han ten Dam op plek van het biologische weiland in Het Lankheet, waar begonnen wordt met een 'herenboerderij'.
Volledig scherm
PREMIUM
Priscilla Beentjes (l), beoogd boer en boerin Sabine en Gertjan Stokkers , Han ten Dam op plek van het biologische weiland in Het Lankheet, waar begonnen wordt met een 'herenboerderij'. © Reinier van Willigen

Herenboerderij Het Lankheet zoekt leden: ‘Onze kennis en ervaring vullen elkaar mooi aan’

HAAKSBERGEN/EIBERGEN - Een herenboerenproject halverwege Haaksbergen en Eibergen, op Het Lankheet. Twee biologische boeren zijn gevonden, de benodigde landbouwgrond is voorhanden. Nu de leden nog, die samen eigenaar worden van het coöperatieve gemengde boerenbedrijf.

  1. Meer stikstof in Oost-Nederlandse natuur volgens vernieuwde rekenmethode: ‘Ronduit bizar’
    PREMIUM
    7

    Meer stikstof in Oost-Nederland­se natuur volgens vernieuwde rekenmetho­de: ‘Ronduit bizar’

    De veronderstelde stikstofneerslag op verschillende Oost-Nederlandse natuurgebieden is volgens gezondheidsinstituut RIVM hoger dan tot dusver werd gedacht. Dit blijkt uit de nieuwste versie van het rekenmodel Aerius. Dat wordt gebruikt om de invloed van stikstof op de natuur te berekenen. Voor het verlenen van vergunningen en de aanpak van piekbelasters kan dit gevolgen hebben.