Herman (78) uit Eibergen met eigen Hanomag-trekker naar crematorium

VIDEOEIBERGEN/HAARLO - Herman ten Dolle (78) is op een platte wagen, achter zijn eigen antieke Hanomag trekker, naar het crematorium in Haarlo gereden. Voor de tractor met zijn kist, waarop de Achterhoekse vlag was gedrapeerd, reden drie gerestaureerde trekkers. Erachter pruttelden er ook drie. 

Ten Dolle, ‘wereldberoemd’ in Eibergen en omgeving, was nauw betrokken bij een oldtimertrekkerclub. Leden traden op als dragers, in blauwe kielen en met boerenpetten. De overleden Achterhoeker runde een privémuseumpje in ’t Dolle Huuske, een voormalig gemeenschappelijk vrieshuisje. Daar konden leden in het verleden vlees en groente bevroren laten bewaren. 

  1. Van Oostrum in digitale commissievergadering: ‘Eenduidig signaal over Achterhoekse ziekenhuizen’

    Van Oostrum in digitale commissie­ver­ga­de­ring: ‘Eenduidig signaal over Achterhoek­se ziekenhui­zen’

    BORCULO - „Er is een eenduidig signaal nodig. Maar er wordt hard gewerkt voor het behoud van twee ziekenhuizen voor de Achterhoek.” Burgemeester Joost van Oostrum reageerde dinsdagavond in de eerste ‘thuisvergadering’ van de Berkellandse raadscommissie Bestuur en Sociaal op de frictie tussen de motie van de Achterhoek Raad en de Achterhoek Board over de Achterhoekse ziekenhuizen.