In privémuseumpje ’t Dolle Huuske verzamelt hij zowat alles. Het vroegere diepvrieshuisje verandert in een antieke huiskamer.
Volledig scherm
PREMIUM
In privémuseumpje ’t Dolle Huuske verzamelt hij zowat alles. Het vroegere diepvrieshuisje verandert in een antieke huiskamer. © Jeroen Sloot

Herman ten Dolle (1941-2020): ‘museumdirecteur’ met slechts twee dagen landbouwschool

in herinneringEr is een Achterhoeker doodgegaan. De groene streekvlag is om zijn kist gewikkeld. Die wordt op een platte wagen naar het crematorium gereden, achter zijn Hanomag-trekker. Met twee dagen landbouwschool wordt deze boer ‘museumdirecteur’.

Achterkleinzoon Connor (4) trapt een speelgoed-trekker naar de kist met opa, voorin het volle crematorium in Haarlo. In de mini-laadbak liggen een witte roos en het portret van Herman ten Dolle (78), gefotografeerd in boerentenue. Ze komen bij een grillig bloemstuk op de blankhouten kist. Drie stronken verwijzen naar zijn vrouw Dinie, hun drie dochters met aanhang en de nazaten. Genodigden hebben zicht op een antieke tractor buiten. Zeven oldtimers escorteren de slotgang vanaf zijn privémuseum.

  1. Van Oostrum in digitale commissievergadering: ‘Eenduidig signaal over Achterhoekse ziekenhuizen’

    Van Oostrum in digitale commissie­ver­ga­de­ring: ‘Eenduidig signaal over Achterhoek­se ziekenhui­zen’

    BORCULO - „Er is een eenduidig signaal nodig. Maar er wordt hard gewerkt voor het behoud van twee ziekenhuizen voor de Achterhoek.” Burgemeester Joost van Oostrum reageerde dinsdagavond in de eerste ‘thuisvergadering’ van de Berkellandse raadscommissie Bestuur en Sociaal op de frictie tussen de motie van de Achterhoek Raad en de Achterhoek Board over de Achterhoekse ziekenhuizen.