Een dahlia-astronaut in Lichtenvoorde.
Volledig scherm
PREMIUM
Een dahlia-astronaut in Lichtenvoorde. © Jan Ruland van den Brink

Het corso is kunst, bewijzen dahliacreaties in Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Het was dan wel niet zo druk als anders, maar de kleurige, kunstobjecten die het bloemencorso in Lichtenvoorde vervingen, waren beslist de moeite waard.

 1. Actiegroep Voll Gass met trekkers op bezoek bij demente ouderen in Lochem: ‘Ook dit soort acties doen we’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Actiegroep Voll Gass met trekkers op bezoek bij demente ouderen in Lochem: ‘Ook dit soort acties doen we’

  LOCHEM - Wekenlang stonden ze hartstochtelijk voor de ramen te zwaaien als er eentje voorbijreed. Nu zagen bewoners van verzorgingstehuis Het Vandermolenhuis trekkers van actievoerende boeren van dichtbij. Leden van actiegroep Vol Gass trokken naar Het Vandermolenhuis om bewoners te ontmoeten. Een groot contrast met de recente protestacties van de groep. ,,Als actievoerende boer heb je ook een hart.”
 2. Zwembad Ruurlo rijgt records aaneen, mede dankzij het zoute water: ‘Hopen over magische grens te gaan’
  PREMIUM

  Zwembad Ruurlo rijgt records aaneen, mede dankzij het zoute water: ‘Hopen over magische grens te gaan’

  RUURLO - Zwembad De Meene in Ruurlo stevent af op een ‘magische’ bezoekersgrens deze zomer. Waar woensdag het dagrecord van tweeduizend zwemmers al werd verbroken, hoopt bestuurslid Bas Bernauer dat er, over de hele zomer gezien, vijftigduizend bezoekers komen. ,,Een keihard record is dat niet, maar vijftigduizend is wel een magische grens voor ons als zwembad. Het zou héél bijzonder zijn.”
 3. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
  PREMIUM

  Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

  Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’