Het Muldershuis in Eibergen
Volledig scherm
Het Muldershuis in Eibergen © Peter Zandee

Het Muldershuis in Eibergen gaat in juni weer open met nieuwe exploitant

EIBERGEN - Café-restaurant Het Muldershuis bij de Mallumse Molen in Eibergen gaat in juni weer open. Met een nieuwe exploitant.

Vandaag werd bekend dat het bedrijf van de vorige exploitant, Het Muldershuis Berkelland B.V, van horecaman Wolters uit Warnsveld door de rechtbank failliet is verklaard. De eigenaar van het monumentale pand, de Stichting Eibergse Molens, vroeg volgens curator mr. Eef Steentjes uit Lichtenvoorde het faillissement aan vanwege huurachterstand. Volgens Steentjes is er geen verband met corona. „De exploitatie was al een tijd verliesgevend is mij verteld en het bedrijf zat dan ook al sinds begin dit jaar dicht.” Er waren volgens Steentjes vier mensen in vaste dienst en enkele flex-werkers actief bij het horecabedrijf. 

Voortzetten

Oud-werknemer Wouter Braam gaat het café-restaurant voortzetten. Hij huurt het pand inmiddels van de stichting en wil in juni de deuren weer openen, zodra de corona-maatregelen versoepeld zijn. Met de curator moet nog wel overeenstemming bereikt worden over de overname van de inventaris. „De intenties van beide kanten zijn goed, dus ik neem aan dat we daar wel uitkomen”, aldus Steentjes.