Volledig scherm
Screenshot uit de film Andy, Bloe en Blond Haar, waar Normaal speelt in de koeienstal

Holterhoekse jeugd blaast De Koeienstal nieuw leven in

EIBERGEN - De Koeienstal in de Holterhoek stond ooit bekend als dé poptempel van de Achterhoek. Normaal, Golden Earring, The Trammps, Herman Brood en his Wild Romance, The Cats, Dave Berry, George Baker Selection en Earth & Fire - allemaal speelden ze in de jaren zeventig en tachtig in de grote zaal bij café Overkamp aan de Vredenseweg.

Het vriendengroepje 'De Holterhoekse Heijn' uit de buurtschap heeft nu plannen om De Koeienstal nieuw leven in te blazen. Zelf kennen ze de legendarische verhalen over discotheek alleen van horen zeggen. "We zitten allemaal tegen de twintig aan", zegt Marcel Broekgaarden namens de groep. De laatste jaren is er behalve biljartwedstrijden en activiteiten van de naastgelegen Camping De Goede Hoop weinig te doen in de zaal. Jammer, vindt 'De Holterhoekse Heijn', en heeft daarom voor vanavond (vanaf 20.30 uur) een ouderwets caféfeest op touw gezet. Muziek is er van The Ploddenband uit 't Woold en de BH-Formatie, de entree is gratis. Voor wie graag over de goede oude tijden mijmert, is er een 'Veteranen Bar' "woar dat ze könt zitten, pöhtjen en luusteren", aldus de organisatie. Als het goed loopt gaat De Koeienstal twee keer per jaar open voor een feest.

  1. Monnikenwerk aan eeuwenoud weefgetouw in Eibergen
    PREMIUM
    video

    Monniken­werk aan eeuwenoud weefgetouw in Eibergen

    EIBERGEN - Het is een eeuwenoud tafereel in een eeuwenoude boerderij. Op de donkere deel van museumboerderij De Vuurrever in Eibergen zitten Tineke Huijsmans en Diet van Beinum gebogen onder een lamp over een meer dan tweehonderd jaar oud weefgetouw. Ze zijn bezig met een monnikenwerk: touwtje voor touwtje moeten ze handmatig op de juiste manier met lusjes en knoopjes vastzetten op het monumentale, houten weefgetouw uit begin 1800.