Volledig scherm
Op de hekken wordt gemeld dat de Ruurlose fietscrossbaan tijdelijk dichtzit. © BMX Ruurlo

Hoosbuien drijven fietscrossers Ruurlo even van net nieuwe baan

RUURLO - Ze balen er stevig van. Net nu fietscross dankzij het olympisch zilver van Jelle van Gorkom in de schijnwerpers staat, zit de fietscrossbaan in Ruurlo noodgedwongen dicht. Een deel van de baan is door de regen weggespoeld.


De fietscrossbaan die gemeentelijk eigendom is en gebruikt wordt door BMX Ruurlo, is eerder deze zomer opgeleverd. Na een aantal testritten ging de accommodatie in juli open. „Door de heftige regenval van zondag zijn er stukken uit de baan gespoeld”, zegt Wilfred van Westerhuis, een van de initiatiefnemers.
Her en der zitten gaten. Volgens Van Westerhuis komt dat ook omdat de zijkanten nog niet volledig zijn begroeid. Als dat wel het geval is geeft dat baan ‘stevigheid’.
Het komt echter wel erg ongelegen dat de baan juist nu dicht zit. Van Westerhuis verwacht dat de zilveren medaille van de Achterhoekse fietscrosser Jelle van Gorkom op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro namelijk ook de belangstelling voor de baan in Ruurlo ten goede komt.

Van Westerhuis en consorten zijn hard aan de slag gegaan om de 150 meter lange baan zo snel mogelijk weer open te kunnen doen. Gelukkig is er warm weer op komst, geeft Van Westerhuis aan. Dat bespoedigt het ‘uitharden’ van de baan.

Herstel

Inmiddels zijn de herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan de accommodatie die gelegen is op de hoek van de Enkeerdlaan en de Nieuwe Weg in Ruurlo. „De baan moet nu nog even drogen en harden”, meldt BMX Ruurlo op de eigen Facebookpagina. „We hopen woensdag (vandaag, red.) weer open te gaan.”