Volledig scherm
PREMIUM
Vertrouwen in het gemeentebestuur van Berkelland © Democratie in Actie

Inwoners Berkelland hebben weinig vertrouwen
in gemeentebestuur

BORCULO - Inwoners van Berkelland hebben weinig vertrouwen in hun gemeentebestuur. Dat blijkt uit de ‘quickscan lokale democratie’, die de gemeente heeft laten uitvoeren. Slechts 42 procent heeft fiducie in de gemeenteraad en het college van B en W. 

De ‘quickscan lokale democratie’ is uitgevoerd door Democratie in Actie,  een ondersteuningsprogramma van het ministerie van Binnenlandse Zaken, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en een groot aantal partners.  Aan de quickscan hebben 329 inwoners van Berkelland, twintig raadsleden en drie collegeleden meegedaan.

  1. Robot-zorgdier misschien wel zo veilig, om nóg een verlies te voorkomen
    PREMIUM
    COLUMN

    Ro­bot-zorg­dier misschien wel zo veilig, om nóg een verlies te voorkomen

    Regelmatig kom ik bij instituten én instellingen robotdieren tegen. Die worden ingezet bij dementerende ouderen. Ze moeten geluksgevoel en troost bieden aan wie zich eenzaam of geïsoleerd voelt. Met thuis een kat en inmiddels ook een hond, vroegen we ons weleens af: waarom geen écht zorgdier? Naar beide - levende dieren en robotdieren - is in de zorg onderzoek gedaan. Robotdieren hoef je nauwelijks te verzorgen: aan de lader of nieuwe batterijen erin en klaar. En een robot bijt niet en vertoont geen ‘onvoorspelbaar gedrag’, is de wetenschappelijke uitleg.