Man gooit plasticafval weg in een pmd-container.
Volledig scherm
PREMIUM
Man gooit plasticafval weg in een pmd-container.

Inwoners Berkelland scheiden plasticafval beter dan Twentse buren: 9 procent is vervuild

BORCULO - Inwoners van Berkelland scheiden hun plasticafval veel beter dan hun Twentse buren. Nog geen 10 procent van het Berkellandse pmd-afval is dit jaar afgekeurd. In Twente is dit bijna 50 procent. „En dat kost geld.”

 1. Achterhoekse horeca-ondernemers bereiken Binnenhof en brengen Rutte ‘boodschap van pijn’
  PREMIUM
  VIDEO

  Achterhoek­se horeca-onderne­mers bereiken Binnenhof en brengen Rutte ‘boodschap van pijn’

  RUURLO - De horeca-ondernemers Bert van Zijtveld (58) en Alain Schepers (48) hebben hun doel bereikt. In tien dagen liepen ze onder de noemer #HorecaInBeweging van de Achterhoek naar het Binnenhof, waar ze vandaag Mark Rutte een boodschap brachten van veertig horeca-ondernemers. ,,Een boodschap met optimisme, maar ook een met heel veel pijn”, aldus Van Zijtveld, eigenaar van pannenkoekenboerderij De Heikamp in Ruurlo.
 2. De zelfmoord van zijn vader heeft het leven van Stef (14) uit Lochem ‘wel een beetje verpest’ en toch is hij zijn grote voorbeeld
  PREMIUM

  De zelfmoord van zijn vader heeft het leven van Stef (14) uit Lochem ‘wel een beetje verpest’ en toch is hij zijn grote voorbeeld

  LOCHEM - Net als drie andere kinderen die een ouder verloren aan zelfmoord geeft Stef uit Lochem vanavond vanaf 23.05 uur op NPO 3 een uniek kijkje in zijn ziel. In Waarom bleef je niet voor mij? stelt documentairemaker Milou Gevers, die hetzelfde meemaakte, hen vragen die niemand haar destijds durfde te stellen. Het levert indrukwekkende televisie op.