De Appeldag in Gelselaar mét bakfestijn. De driekoppige jury beoordeelt de baksels: Daniëlle Jongman (links), Saskia Verhey en Ben Eggink.
Volledig scherm
PREMIUM
De Appeldag in Gelselaar mét bakfestijn. De driekoppige jury beoordeelt de baksels: Daniëlle Jongman (links), Saskia Verhey en Ben Eggink. © Arjan Gotink

Jan had nog nooit een taart gebakken, maar wint de Appeldag in Gelselaar

GELSELAAR - Jan Kooy bakt z’n eerste appeltaart en wint meteen de wedstrijd. Een ic-verpleegkundige uit Beltrum schrijft geschiedenis op de Appeldag in Gelselaar.

 1. Sterrenkijkdag: met je smartphone foto’s maken van deepsky-objecten
  PREMIUM

  Sterren­kijk­dag: met je smartphone foto’s maken van deeps­ky-objecten

  Wat er ’s nachts boven ons hoofd te zien is, fascineert velen. Flonkerende sterrenbeelden, voorbij scherende kometen, heldere planeten. Mooi met het blote oog, nog mooier door een telescoop. Komende zaterdag staat ook de sterrenwacht in Lochem in het teken van de landelijke sterrenkijkdag. De vrijwilligers hebben er een speciaal programma voor samengesteld. Een van hen is Jaap Kaemingk uit Ruurlo.
  Ruurlo, Lochem
 2. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.