Marit van der Lei: „Mijn muziek wordt wel eens vergeleken met de Nederlandse jazzzangeres Fay Claassen. Zelf vind ik ook Norma Winstone en Kenny Wheeler inspirerend.”
Volledig scherm
PREMIUM
Marit van der Lei: „Mijn muziek wordt wel eens vergeleken met de Nederlandse jazzzangeres Fay Claassen. Zelf vind ik ook Norma Winstone en Kenny Wheeler inspirerend.” © Heleen Blaauw

Jazzzangeres Marit uit Eibergen ziet muziek als medicijn: ‘We zijn klaar met alle radicale gedachten en uitgesproken meningen’

EIBERGEN - Juist omdat we collectief minder mild zijn en radicaler denken zouden we meer naar muziek moeten luisteren. Aldus Marit van der Lei (28). De jazzzangeres treedt 15 december op in haar geboortedorp Eibergen. „Muziek kan verzachten.”

  1. Politie en OM: ‘Strafrecht is niet altijd de oplossing om kleine criminaliteit te bestrijden’
    PREMIUM

    Politie en OM: ‘Strafrecht is niet altijd de oplossing om kleine criminali­teit te bestrijden’

    Kleine inbraken, diefstallen, vernielingen, tanken zonder te betalen, dierenmishandeling of 200 hennepplanten op zolder. De politie laat kleine criminaliteit liggen. Er zijn domweg te weinig agenten om alles op te pakken. Is dat niet erg? Dat is maar hoe je het bekijkt, menen hoofdofficier Marthyne Kunst en politiechef Janny Knol van Oost-Nederland. ,,Strafrecht is niet altijd de oplossing om kleine criminaliteit te bestrijden.”