Volledig scherm
Sophie Stevenson © Facebook

Jesse (21) uit Doetinchem wereldnieuws na 'piggen' Engelse vakantieliefde

DOETINCHEM - De 21-jarige Jesse uit Doetinchem staat vandaag wereldwijd in het middelpunt van de belangstelling om de vermeende 'laffe' manier waarop hij de Engelse Sophie Stephenson heeft behandeld. De twee beleefden een korte romance in Barcelona kort na de aanslag op de Ramblas. 

Sophie deed haar verhaal tegen The Sun. Ze vertelt de Engelse krant dat ze steun vonden in elkaars armen nadat terreur de Ramblas opgeschrikt had. Hun korte romance zou nu een vervolg krijgen op Nederlandse bodem, zo spraken ze af. Sophie stapte op het vliegtuig. Maar op de luchthaven bleek van Jesse geen spoor.

Was er iets tussengekomen? Had hij autopech gehad? In afwachting van een verhelderend antwoord ging Sophie een hotel opzoeken. Zes uur later kreeg ze een sms die alles duidelijk maakte. ,,Het was maar een grapje. Je bent beetgenomen’’, klonk het volgens de jonge vrouw. In het Engels: 'You were pigged'. ,,Dat zeggen ze wanneer een kerel het lelijke, dikke meisje probeert te versieren. Ik was er kapot van.’’

'Hoe kun je zo gemeen zijn?'

,,Hoe kun je nu zo gemeen zijn?’’, stuurde Sophie nog terug. Waarop Jesse haar blokkeerde op alle sociale media. Met een romantische én financiële kater - de hele onderneming had haar 400 euro gekost - vloog het meisje de dag nadien weer huiswaarts.

Het verhaal leidt maandag tot een storm aan media-aandacht in binnen- en buitenland. Zo publiceerden niet alleen kranten in Nederland het relaas, ook in onder meer Engeland, Duitsland, België en Australië staat de Doetinchemmer er bijzonder slecht op.

De Gelderlander heeft contact gezocht met Jesse. Hij heeft tot op heden nog niet gereageerd op de berichten.

Volledig scherm
© Rc