Volledig scherm
De zwemmers op het moment van de start in de Berkel. © Peter Zandee

Joost Somsen wint Eibergse Triathlon

VideoEIBERGEN - Eibergenaar Joost Somsen heeft de vijfde editie van de Triathlon Eibergen op zijn naam gezet: hij wist nog net binnen een uur (58.59 minuten) de drie onderdelen af te leggen. 

Als tweede eindigde Klaus Schluter uit Vreden, derde werd Eddy Lamers uit Groenlo. Als eerste vrouw finishte de Utrechtse Joyce Mulder in een tijd van 1 uur en dertien minuten.

Tegen de 200 triatleten gingen zaterdagmorgen van start voor The Chariot Triathlon Eibergen. Onder de deelnemers onder andere burgemeester Joost van Oostrum van Berkelland, verklapte spreekstalmeester Hans Niessink bij de start. Van Oostrum, vorige week nog de snelste burgemeester op de fiets bij het NK Wielrennen voor burgemeesters, liet zich al eerder in het water zakken bij de Mini-triathlon van Rekken. Deze keer zette een tijd neer van 1 uur en zestien minuten, goed voor een 37e plek op de ranglijst.

In totaal gingen 168 individuele deelnemers van start, daarnaast was er een twintigtal estafette-teams waarbij de disciplines zwemmen, fietsen en hardlopen werden verdeeld onder drie personen, waarbij elke deelnemer een discipline aflegt. Bij de teams wist eveneens een Eibergs trio te winnen: team Anytime kwam zes minuten sneller binnen (1 uur en 43 seconden) dan de tweede groep: team Jan Nikkels uit Vorden.