Volledig scherm
Zanger Ricky Wilson tijdens de Zwarte Cross in 2012. De band keert in 2018 weer terug in Lichtenvoorde. © theo kock

Kaiser Chiefs komt opnieuw naar Zwarte Cross

LICHTENVOORDE - Indierockband Kaiser Chiefs komt zaterdag 14 juli naar de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Dat meldt de organisatie donderdagmiddag via Facebook.  De Britse formatie is bekend van hits als Ruby en Everday I Love You Less and Less.

Kaiser Chiefs was in 2012 ook al headliner op de Zwarte Cross. De band sloot destijds de zaterdag af.

Naast Kaiser Chiefs bevestigde de organisatie ook Mental Theo, DJ Paul Elstak en 2 Brothers on the 4th Floor in de megatent.  Eerder maakte Zwarte Cross namen als Volbeat, De Dijk, Danko Jones en Triggerfinger bekend.

Bijna uitverkocht
Festivalgangers die nog een kaartje willen bemachtigen, kunnen alleen nog vrijdag naar het festival.  Bij de start van de voorverkoop, in november vorig jaar, gingen alle tickets voor de zaterdag en de zondag binnen enkele uren over de digitale toonbank. Voor vrijdag zijn nog enkele duizenden kaarten beschikbaar. Naar verwachting zal het festival nog deze maand uitverkopen.

De Zwarte Cross was de afgelopen twee jaar uitverkocht en trok beide jaren 220.000 bezoekers in vier dagen. In 2018 is het festival van donderdag 12 tot en met zondag 15 juli.