Peter Nieuwenhuis (l) en Jan te Kulve met deel van model voor maquette vroegere kasteel van de Heer van Borculo, zoals dat in brons wordt uitgevoerd om te worden geplaatst aan de Hoflaan in Borculo
Volledig scherm
Peter Nieuwenhuis (l) en Jan te Kulve met deel van model voor maquette vroegere kasteel van de Heer van Borculo, zoals dat in brons wordt uitgevoerd om te worden geplaatst aan de Hoflaan in Borculo © Annina Romita

Kasteel Heer van Borculo keert terug

BORCULO / EIBERGEN  - De huidige Heer van Borculo heeft zijn optrekje niet meer nodig: die woont met vrouw en dochters koninklijk in zijn Wassenaarse Villa Eikenhorst. Daarom kan het project nu bescheidener: in miniatuur namelijk. Het hoofdkwartier van de heerlijkheid Borculo keert in het klein terug aan de Hoflaan. In brons, op een 2,5 ton wegende veldkei.

 1. Wordt ‘verrader’ Seuntjens de promotieheld van De Graafschap? ‘Ik wil de club in eredivisie achterlaten’
  PREMIUM

  Wordt ‘verrader’ Seuntjens de promotie­held van De Graafschap? ‘Ik wil de club in eredivisie achterla­ten’

  Ralf Seuntjens (32) staat met De Graafschap voor een zinderende apotheose in de jacht op promotie naar de eredivisie. Met drie kapers op de kust (Go Ahead Eagles, Almere City en zijn toekomstige club NAC Breda) is de druk enorm bij de Doetinchemse club. De eerder verguisde topscorer droomt van een heldenrol tegen Helmond Sport morgenavond (20.00 uur) op De Vijverberg.
 2. Woede in Doetinchem na ‘fors geweld’ tegen ME: ‘In decennia niet meegemaakt’

  Woede in Doetinchem na ‘fors geweld’ tegen ME: ‘In decennia niet meegemaakt’

  Tijdens de ongeregeldheden woensdagavond in Doetinchem zijn zeven personen aangehouden. Nadat de voetballers van De Graafschap promotie naar de eredivisie waren misgelopen, waren er ondanks oproepen om thuis te blijven, ongeveer 400 mensen bij stadion de Vijverberg. De meesten van hen gingen naar huis, maar een groepje jongeren zocht de confrontatie met de politie, aldus de zegsman van burgemeester Mark Boumans. Twee ME’ers raakten lichtgewond.
 1. De laatste Ballen Verstand van het seizoen: 'Twente en Heracles hebben Pelupessy niet nodig'
  Play

  De laatste Ballen Verstand van het seizoen: 'Twente en Heracles hebben Pelupessy niet nodig'

 2. Rellen bij stadion De Graafschap dag later goed zichtbaar
  Play

  Rellen bij stadion De Graafschap dag later goed zichtbaar