Volledig scherm
De vrijwilligers achter de kerstpakkettenactie van de Berkellandse kerken. © Erika Klein Kranenbarg

Kerstpakketten voor de minima in Berkelland

EIBERGEN/BORCULO/NEEDE - Voor in totaal 442 cliënten van de Sociale Dienst, Voedselbank en stichting Schuldhulp Op Maat zijn dit jaar kerstpakketten aangevraagd bij stichting Kerstactie Kerken Berkelland. 

Door een supermarkt uit Berkelland worden de pakketten geleverd. De gezamenlijke kerken in Berkelland willen zo de inwoners die het financieel niet breed hebben een hart onder de riem steken. In totaal is 19.000 euro gemoeid met dit gebaar, dat dit jaar voor de veertiende keer wordt gemaakt.

De actie wordt mogelijk gemaakt door giften van particulieren, bedrijven, collectes en andere acties. Giften blijven welkom. Meer info: www.kerstactieberkelland.nl

  1. Robot-zorgdier misschien wel zo veilig, om nóg een verlies te voorkomen
    PREMIUM
    COLUMN

    Ro­bot-zorg­dier misschien wel zo veilig, om nóg een verlies te voorkomen

    Regelmatig kom ik bij instituten én instellingen robotdieren tegen. Die worden ingezet bij dementerende ouderen. Ze moeten geluksgevoel en troost bieden aan wie zich eenzaam of geïsoleerd voelt. Met thuis een kat en inmiddels ook een hond, vroegen we ons weleens af: waarom geen écht zorgdier? Naar beide - levende dieren en robotdieren - is in de zorg onderzoek gedaan. Robotdieren hoef je nauwelijks te verzorgen: aan de lader of nieuwe batterijen erin en klaar. En een robot bijt niet en vertoont geen ‘onvoorspelbaar gedrag’, is de wetenschappelijke uitleg.