Volledig scherm
PREMIUM
Rob Figee (l), Job Heykamp en Marijke van Epen zijn betrokken bij de jubileum- annex slotexpositie van Kijk op Kunst Borculo. © Arjan Gotink

Kijk op Kunst viert en stopt met jubileumexpositie

GELSELAAR - Stichting Kijk op Kunst Borculo bestaat 20 jaar. En viert dit met een jubileumexpositie die tegelijk het slot van de ‘club’ inluidt. Want Kijk op Kunst stopt. „We worden allemaal ouder.”

Kunst kijken. Genieten van zowel idee als uitwerking. En dat in een enorme variatie van stijlen en technieken. In 1999 vormde zich een groep kunstenaars uit Borculo en directe omgeving om een kunstroute handen en voeten te geven. Stichting  voor Cultuur, Sport en Spel was er organisator van. De ruim twintig kunstenaars vonden elkaar en richtten een eigen stichting op, die de kunstmarkt als initiatief zelfstandig  voortzette. „We waren een stichting maar gedroegen ons als een vereniging”, stelt Job Heykamp. „Onderling was er bijvoorbeeld geregeld discussie over wat als kunst kan gelden, over kwaliteit ook.” 

  1. #HéScheids: Kratje bier voor speler Lochuizen, supporters Excelsior’31 in ‘gevaar’
    HéScheids

    #HéScheids: Kratje bier voor speler Lochuizen, supporters Excelsior’31 in ‘gevaar’

    ENSCHEDE - Frank Driezes van Lochuizen belooft een teamgenoot een kratje bier als hij weer scoort uit een vrije trap, supporters van Excelsior’31 moeten oppassen langs de kant van het veld en de scheidsrechter imiteert een schwalbe van een FC Trias-speler op prachtige wijze. Ook het afgelopen voetbalweekeinde zat vol met opvallende gebeurtenissen. Herbeleef de meest bijzondere momenten in deze video.