Volledig scherm
De tweede hertelling van de stemmen, uitgebracht bij de Berkellandse raadsverkiezingen, zorgt niet voor veranderingen. © Peter Zandee

Kleine verschillen, maar hertelling in Berkelland heeft geen gevolgen

BORCULO - De hertelling van stemmen die zijn uitgebracht bij de Berkellandse raadsverkiezingen op 21 maart, heeft dinsdag niet tot een andere samenstelling van de raad geleid. Er bleek sprake van minimale verschillen.

Daardoor blijft de zetelverdeling in de nieuwe raad voor de periode 2018-2022 als volgt: CDA 8 zetels, Gemeentebelangen 5 zetels, D66 4 zetels, VVD 4 zetels, PvdA 2 zetels, Ondernemend Berkelland 2 zetels en GroenLinks 2 zetels.

Het CDA kreeg 3 stemmen minder. D66, dat het initiatief nam voor deze tweede hertelling, haalde er 2 meer. De overige partijen: Gemeentebelangen -2, VVD -3, PvdA +3, OBL  -2 en GroenLinks +4.

Opmerkelijk was dat wethouder Joke Pot - nummer 7 op de lijst van Gemeentebelangen - nu 53 stemmen meer kreeg, en haar dochter Aline - nummer 8 -  52 stemmen minder. Overigens veranderde er niets onder de raadsleden die met voorkeurstemmen zijn verkozen.

Verder mag het CDA rekenen op 2 restzetels. De VVD ontvangt er ook 1, evenals OBL.