Peter van Heek thuis in de achtertuin. Wie 60 vierkante meter over heeft heeft genoeg ruimte voor een ‘uuthuuske’ in houtskeletbouw.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter van Heek thuis in de achtertuin. Wie 60 vierkante meter over heeft heeft genoeg ruimte voor een ‘uuthuuske’ in houtskeletbouw. © Frans Nikkels

Kleiner wonen of uitvliegen: ‘Uuthuuskes’ bieden kansen in Rekken, Aalten en Veldhoek

EIBERGEN/REKKEN/AALTEN - De Achterhoekse Wooncoöperatie wil met flexwoningen doorstroom op de woningmarkt stimuleren. Er komen al flexwoningen in Aalten en voor Rekken staat een project op stapel. De houten ‘uuthuuskes’ kunnen helpen om jongeren die zelfstandig willen wonen toch in de regio te houden.

 1. Opgedoekte drugslabs, foute wouten en gesnapte cokesmokkelaars: boeven bibberen na berichtenkraak
  PREMIUM

  Opgedoekte drugslabs, foute wouten en gesnapte cokesmokke­laars: boeven bibberen na berichten­kraak

  Grootschalige cokesmokkel, Colombiaanse cocaïnewasserij, aanslag op een woning, foute wouten en drugslabs: de klappen die het kraken van de versleutelde communicatiedienst Encrochat aan de onderwereld uitdeelt, worden langzaamaan ook zichtbaar in Oost-Nederland. Advocaten bestrijden voor hun panikerende clientèle de rechtmatigheid van de hack, vooralsnog zonder succes. „Criminelen kunnen beter weer gewoon in de sauna gaan overleggen.”
 1. Vincent wil einde aan anti-Aziatisch racisme in Nederland
  Play

  Vincent wil einde aan an­ti-Aziatisch racisme in Nederland

 2. Samenvatting: Heracles Almelo - Willem II
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Heracles overtui­gend langs Willem II

  10 april