Volledig scherm
© Thinkstock

Kleuter in Eibergen krijgt tik, politie vindt het 'niet aangiftewaardig'

EIBERGEN - Moet de politie een aangifte van een corrigerende tik opnemen? Linda Schreuder uit Eibergen vindt van wel, nadat maandag een onbekende vrouw haar 4-jarige zoontje Ole op de bovenarm petste. Maar de politie vindt het 'niet aangiftewaardig'.

Ook daags na het voorval in het centrum van Eibergen zit Linda Schreuder nog vol van het voorval. Ze had maandagochtend samen met haar zoontje Ole boodschappen gedaan.

"Ole was net buiten toen ik zag dat hij in zijn enthousiasme een mevrouw wilde helpen haar winkelwagentje te duwen. Toen kreeg hij van die mevrouw een tik op zijn bovenarm. Natuurlijk schrok mijn zoontje, maar ik schrok nog meer. Nee, Ole heeft niet gehuild. Hij was alleen maar geschrokken omdat hij juist wilde helpen."

Woordenwisseling
Uiteraard sprak ze als moeder van Ole de vrouw aan. Een korte woordenwisseling volgde, maar die leverde volgens Schreuder weinig op. "Ik heb duidelijk proberen te maken dat je van andermans kinderen hoort af te blijven. Maar die mevrouw vond dat mijn zoontje van andermans spullen had moeten afblijven", zegt Schreuder, die vervolgens het kenteken noteerde van de auto waarin de vrouw wegreed.

Groot was Schreuders teleurstelling toen zij de politie belde en te horen kreeg dat het incident niet aangiftewaardig was. "Maar ik zou nog wel binnen een half uur door de wijkagent worden teruggebeld. Dat is tot nu toe niet gebeurd", aldus de Eibergse bijna een etmaal later. "Ik had gehoopt dat de wijkagent even bij die mevrouw zou willen langsgaan om uit te leggen dat je een kind niet op deze manier hoort te corrigeren."

Heftig middel
De wijkagent zal op korte termijn contact opnemen met Linda Schreuder, zegt politiewoordvoerster Marlies Heering. "Maar aangifte doen is een heel heftig middel. Dan moet er toch echt sprake zijn geweest van pijn of letsel. Ik begrijp dat dat niet het geval is. Daarom hebben mijn collega's de afweging gemaakt om eerst de wijkagent te vragen contact op te nemen."

Die agent had het volgens Heering dinsdag erg druk. Hij zoekt vandaag contact met Schreuder. "De wijkagent kan het beste inschatten wat de beste oplossing is, bijvoorbeeld een bemiddelingsgesprek tussen beide dames, met of zonder agent erbij."