Volledig scherm
EIBERGEN - Opening van de nieuwe polikliniek van Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB). In het Hageman Medisch Centrum in Eibergen kunnen pati‘nten terecht voor een afspraak bij een specialist of verpleegkundige, een onderzoek of een kleine ingreep. EDITIE: ACHTERHOEK FOTO: Lars Smook LS20180615 © Lars Smook

Kno-artsen beginnen spreekuur in Eibergen

EIBERGEN - De poli van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in het Hageman Medisch Centrum in Eibergen, is per 1 januari uitgebreid. Vanaf het nieuwe jaar draaien ook kno-artsen er hun spreekuren, wekelijks zijn ze een dagdeel in Eibergen aan het werk. De artsen draaien per toerbeurt dienst in de Eibergse dependance.

De polikliniek van het SKB die in juni vorig jaar opende, loopt voorspoedig aldus communicatiemedewerker Hanneke Kruisselbrink van het ziekenhuis. "Er zijn sindsdien alleen maar spreekuren uitgebreid, dus dat zegt eigenlijk voldoende."

In het Hageman Medisch Centrum aan de J.W. Hagemanstraat is een volledig uitgeruste poli van het ziekenhuis te vinden, waar inmiddels vrijwel alle medisch specialisten hun spreekuren houden en bijbehorend onderzoek kunnen uitvoeren. Orthopedie, gynaecologie, neurologie, kindergeneeskunde, cardiologie, reumatologie en longgeneeskunde begonnen er direct in juni.

Vanaf september werden de chirurgische spreekuren en die van de plastisch chirurgen uitgebreid, aldus Kruisselbrink. "Nu komen daar dus de kno-artsen bij. Vanaf februari wordt het spreekuur van dermatologie verruimd en vanaf april komen er meer uren voor de poli gynaecologie bij."

'SKB Eibergen' is bedoeld voor mensen uit Berkelland en omgeving. Het Winterswijkse ziekenhuis heeft fors geïnvesteerd in de dependance, om de wachttijden in het SKB te verminderen, maar vooral om ziekenhuiszorg in de nabije omgeving te bieden. "We hanteren het principe dat elk specialisme er minimaal eens per twee weken te vinden is, zodat er niet te lange wachttijden zijn." Ook worden er röntgen- en hartfilmpjes gemaakt, op afspraak maar ook na verwijzing door de huisarts.