Voor Greet Abbink was de aankondiging van de wet een nieuwe tegenvaller na een moeilijk coronajaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor Greet Abbink was de aankondiging van de wet een nieuwe tegenvaller na een moeilijk coronajaar. © Arjan Gotink

Konijnenfokker Greet uit Eibergen over nieuwe dierenwet: ‘We zitten allemaal in de rats’

EIBERGEN – Konijnenfokker Greet Abbink uit Eibergen maakt zich ongerust om haar hobby. Ze hoopt dat er snel meer duidelijkheid komt over de nieuwe dierenwet. „We zitten allemaal in de rats. Na de aankondiging van de nieuwe wet was ik een beetje perplex. Iedereen in de konijnenfok heeft het erover. Er is nog zoveel onzeker. Ik hoop dat er snel meer duidelijk is”, zegt Abbink. 

 1. Indrukwekkende muurschildering van Miel (37) op Lochemse silo is na weken bijna klaar: ‘Heb de grootte verkeerd ingeschat’
  PREMIUM
  Video

  Indrukwek­ken­de muurschil­de­ring van Miel (37) op Lochemse silo is na weken bijna klaar: ‘Heb de grootte verkeerd ingeschat’

  LOCHEM - Al wekenlang werkt kunstenaar Miel Krutzmann (37) op een hoogte van 50 meter aan zijn monsterproject: een enorme schildering op de silo van Op- en Overslag Coöperatie Oost Nederland in Lochem. Vrijdag zet hij de laatste puntjes op de i van zijn enorme klus. Dat is twee weken later dan hij had verwacht „Het is zo ongelofelijk groot, dat is nauwelijks in te schatten.”
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.