Volledig scherm
TT-2019-010272 NEEDE - Sportclub Neede bestaat 100 jaar en krijgt koninklijke erepenning uitgereikt door burgemeester Joost van Oostrum. man recht Mark Dieperink EDITIE: ACHTERHOEK FOTO: Emiel Muijderman EVM20190418 © Emiel Muijderman

Koninklijke ‘pluim’ voor honderdjarige Sportclub Neede

NEEDE - Sportclub Neede bestaat vandaag - 19 april - officieel honderd jaar. De club viert dat vanavond met een feestavo'pluim’nd en zaterdag en zondag met sportieve feestelijkheden, maar luidde het eeuwfeest gisteravond in met een receptie in de clubaccommodatie ’t Haantje. Daarop reikte burgemeester Joost van Oostrum van Berkelland een koninklijke erepenning uit aan de honderdjarige club.

Sportclub Neede  is op dit moment een bruisende vereniging met 777 leden. Vanaf het begin speelt de vereniging op sportcomplex ’t Haantje aan de Kronenkamp te Neede. Tot 1980 was café-restaurant ’t Haantje de uitvalsbasis van de vereniging; in dat jaar werd aan de Kronenkamp een eigen clubgebouw in gebruik genomen, dat in 1996 drastisch werd uitgebreid met een aantal kleedkamers. Ter verfraaiing van het complex werd in 1989 een tribune gebouwd en kwam er in 1993 een vierde veld.

Inmiddels heeft Sportclub Neede multifunctionaliteit hoog in het vaandel staan en maken tal van andere verenigingen en instellingen ook gebruik van de accommodatie en het sportpark. Zo is er een jeu-de-boulesbaan aangelegd, een plek om gewoon samen te zijn en sinds vorig jaar zijn er zes vaste hindernissen van de vereniging Survivalrunners D’RAN.