Volledig scherm
PREMIUM
Eerste deel van de vragenlijst op papier, zoals afgedrukt in BerkelBericht in Achterhoek Nieuws. © Gemeente Berkelland

Kritiek op bezuinigingsvragen enquête ‘Berkelland in Balans’

BORCULO - Enquête ‘Berkelland in Balans’ oogst kritiek op de vraagstelling. Ook dat niet-Berkellanders suggesties kunnen doen, wekt wrevel. En OZB-vragen vervallen voor niet-woningbezitters.

Berkelland moet structureel 3,5 miljoen euro bezuinigen. Om onder inwoners bezuinigingsideeën te verzamelen en beter te kunnen inschatten voor welke ingrepen meer of minder draagvlak is, is een enquête opgezet. Dat is gebeurd door onderzoeksbureau Moventum uit Zutphen, over door de gemeente aangeleverde onderwerpen. 'Berkelland in Balans', afgekort BiB, heet de operatie om de gemeente financieel gezonder te maken. Voor het proces daartoe wordt 25.000 euro uitgetrokken.

  1. #HéScheids: Kratje bier voor speler Lochuizen, supporters Excelsior’31 in ‘gevaar’
    HéScheids

    #HéScheids: Kratje bier voor speler Lochuizen, supporters Excelsior’31 in ‘gevaar’

    ENSCHEDE - Frank Driezes van Lochuizen belooft een teamgenoot een kratje bier als hij weer scoort uit een vrije trap, supporters van Excelsior’31 moeten oppassen langs de kant van het veld en de scheidsrechter imiteert een schwalbe van een FC Trias-speler op prachtige wijze. Ook het afgelopen voetbalweekeinde zat vol met opvallende gebeurtenissen. Herbeleef de meest bijzondere momenten in deze video.