De provincie Overijssel wil als nieuwe wegbeheerder de kruising van de N768 omvormen tot rotonde.
Volledig scherm
De provincie Overijssel wil als nieuwe wegbeheerder de kruising van de N768 omvormen tot rotonde. © Peter Zandee

Kruising N768-N315 bij ‘Danspaleis’ wordt omgevormd tot een rotonde

RIETMOLEN/HAAKSBERGEN - De provincie Overijssel wil de kruising van de vroegere N18 met de N315 bij ex-discotheek Danspaleis omvormen tot een rotonde. Moet de N315 dus wéér dicht voor wegwerkzaamheden, maar dat gebeurt op zijn vroegst eind volgend jaar.

 1. Fietsvakantie oubollig? Hipper dan dit krijg je het niet!
  PREMIUM
  Column

  Fietsvakan­tie oubollig? Hipper dan dit krijg je het niet!

  Hij heette Smutti en het was liefde op het eerste gezicht. We kochten hem toen we nog helemaal geen geld hadden voor een caravan, laat staan voor een auto om er eentje te trekken. Maar de Smutti was zo klein en licht dat hij achter onze Twingo kon. Ik vond caravans iets voor oude mensen, maar dit was iets heel anders. Een polyester eitje van Deense makelij, net groot genoeg. Een zithoek die ’s avonds werd verbouwd tot bed, een kast, een kachel en een ieniemini-keuken met twee pitjes.
 2. Genieten in elektrische riksja rond Lochem dankzij vrijwilligers: ‘Lang genoeg alleen geweest’
  PREMIUM

  Genieten in elektri­sche riksja rond Lochem dankzij vrijwilli­gers: ‘Lang genoeg alleen geweest’

  LOCHEM - Wie slecht ter been is kan deze zomer ook eens een keer op de fiets van het buitengebied in Lochem genieten. Lochemse vrijwilligers hebben een hypermoderne elektrische riksja fiets aangeschaft waarmee mensen vanaf 1 juli op aanvraag kunnen worden rondgefietst. Initiatiefnemer Dick ten Broeke: ,,Mensen, zeker mindervaliden, hebben de laatste tijd zo lang geïsoleerd geleefd, daar wilde ik wat aan doen.’’