Volledig scherm
BORCULO - Gemeenteraad Berkelland © Lars Smook

Kunnen inwoners Berkelland straks meepraten op Burgertop?

BORCULO - Samen bepalen wat belangrijk is in jouw buurt of kern. Inwoners van Berkelland kunnen binnenkort wellicht meepraten in een 'Burgertop’. Een meerderheid van de gemeenteraad voelt wel iets voor deze bestuurlijke vernieuwing.

Zelf echt meepraten over belangrijke zaken in jouw buurt of kern.  Daadwerkelijk invloed uitoefenen op de besluitvorming in de gemeente Berkelland. Dat kan bij een zogenoemde Burgertop, ook wel bekend als G1000. Een meerderheid van de Berkellandse gemeenteraad voelt wel iets voor deze bestuurlijke vernieuwing en steunt een motie van de PvdA over dit onderwerp.

„Berkelland streef er naar om samen met de inwoners de samenleving te versterken. En de Berkellanders meer mogelijkheden te willen geven om te participeren in beleidsvorming”, aldus PvdA-fractievoorzitter Betsy Wormgoor. „Een G1000 aanpak, oftewel een Burgertop is een openbaar overleg waarbij inwoners van de gemeente Berkelland allerlei onderwerpen kunnen bespreken en voorleggen aan het gemeentebestuur. Hierdoor kan het vertrouwen tussen politiek en inwoners versterkt worden.”

Berkelland gaat nu samen met de gemeenteraad onderzoeken of zo'n G1000 aanpak ook in Berkelland kan werken. In 2019 moet er een voorstel liggen.