Volledig scherm
Vlnr boven: Ilse ten Brink, Leon , Piet Schagen, Siebrand Schagen en Sander. Onder: Liesbeth Huybrechts en Anna Lisa Schagen. © Emiel Muijderman

Laatste cliënten Intermetzo Rekken verhuizen naar Groesbeek

REKKEN - De laatste drie jongeren uit groepsverblijven van jeugdzorginstelling Intermetzo in Rekken zijn dinsdag verhuisd naar Groesbeek. Ze gaan daar wonen in een woonzorgvorm van Pluryn, de zorgaanbieder die Intermetzo onlangs overnam.

Leon, Sander en Martijn namen vrijdag al afscheid op de zorgboerderij De Dennenkamp waar ze werkten.

"Toen bekend werd dat ze zouden gaan verhuizen, hebben we met de jongens een soort bucketlist gemaakt: wat zouden ze zeker nog willen doen", verklapt boer Piet Schagen. Vrijdag werkten de jongens een afscheidstoernee af, met een rit met paard en wagen en patat na.

Cadeau
Ook voor boer Piet is er een cadeautje bij het afscheid: hij krijgt het schilderij van de boerderij dat eerder in het beheersbureau van Intermetzo aan de muur hing. Bij welke van de rechtsvoorgangers van de instelling een patiënt of cliënt het ooit schilderde, is niet zeker. Maar bij Piet Schagen roept het doek evengoed herinneringen op aan de begintijd van De Dennenkamp als therapeutische plek.

Oorspronkelijk was de boerderij gedacht voor patiënten/cliënten van de instellingen De Marke, het Johannes Wierhuis, de Koningin Wilhelminaschool en tbs-kliniek Oldenkotte. Een collectief van zes grondleggers bouwde De Dennenkamp op, op het randje van de Rekkense inrichtingen/Van Ouwenaller Vereniging.

Niet helemaal stil
Helemaal stil wordt het niet op het erf, na het vertrek van de laatste helpers van Intermetzo. Deze week komen leerlingen van VSO Klein Borculo voor twee ochtenden boerderijtraining. En er zijn nog twee volwassen helpers die een paar dagdelen per week blijven komen. Net als op zaterdag een paar kinderen.