Reinald Tieben in het torentje waar de onlangs overleden Canadese veteraan Melvino Angelo Squissato samen met George Blackburn wacht hield in 1945.
Volledig scherm
PREMIUM
Reinald Tieben in het torentje waar de onlangs overleden Canadese veteraan Melvino Angelo Squissato samen met George Blackburn wacht hield in 1945. © Ronald Hissink

Laatste oorlogsveteraan (99) die brug over Twentekanaal bij Almen verdedigde overleden

ALMEN - Een van de laatste Tweede Wereldoorloghelden Melvino Angelo Squissato (99) is overleden. De veteraan zat bij de Canadese Artillery en verdedigde samen met George Blackburn het Canadese bruggehoofd over het Twentekanaal bij Almen. Reinald Tieben was erbij toen de twee in 2005, toen 60 jaar na de bevrijding, elkaar omhelsden in de toren van Villa Rozenhof. ,,Ze hadden nogal wat meegemaakt daar’’, weet Tieben.

  1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.