Volledig scherm
PREMIUM
Het jongetje werd sterk vermagerd gevonden op camping De Twee Bruggen in Winterswijk. © Theo Kock

Lange straf dreigt voor ouders verwaarloosd jongetje (7) op camping in Winterswijk

WINTERSWIJK - Een lange celstraf dreigt voor de ouders van het verwaarloosde jongetje, dat vorig jaar zomer op camping De Twee Bruggen in Winterswijk werd betrapt terwijl hij eten stal uit de koelkast van de buren. ,,Wat mij betreft krijgen zij een voorwaardelijke straf met een heel erg lang onvoorwaardelijk deel’’, zei de officier van justitie dinsdag.

In de rechtbank in Zutphen was dinsdag de vierde pro formazitting in deze zaak, waarbij de vader (35) en moeder (34) opnieuw niet aanwezig waren. Zij staan terecht voor verwaarlozing en mishandeling van hun destijds 7-jarige zoontje, die ernstig vermagerd werd gevonden en zelfs door zijn ouders in een kist opgesloten zou zijn geweest.

  1. Vernieling escaleert tot schietpartij: agent én twee anderen gewond in Winterswijk
    Update/ Video

    Vernieling escaleert tot schietpar­tij: agent én twee anderen gewond in Winters­wijk

    WINTERSWIJK - Wat begon met een melding over een vernieling liep vannacht volledig uit de hand. Na het slopen van een woning aan de Keizersdwarsweg in Winterswijk vertrokken drie verdachten in eerste instantie, maar het drietal keerde terug met één of meerdere wapens. ,,Op dat moment is er geschoten waarbij een politiecollega gewond is geraakt,’’ meldt de politie. De politie heeft in totaal vijf mensen gearresteerd.