Volledig scherm
Leerlingen nemen grondmonsters op de boerderij van de Groot Wassinks. © Plattelandsjongeren Gelderland

Leerlingen dagje in de leer voor ‘superboer’

REKKEN - Eens in de twee jaar gunnen de Plattelandsjongeren Gelderland basisscholieren een kijkje op de boerderij.  Zo’n 250 leerlingen uit Eibergen, Rekken en Enschede keken deze week rond op het melkveebedrijf van de familie Groot Wassink in Rekken.

Dat je er met het diploma ‘Superboer’ nog niet helemaal bent, snappen de scholieren wel die op de Rekkense boerderij aan het ontdekken slaan. Maar dat er heel wat komt kijken bij de productie van je dagelijkse portie gezonde zuivel, staat buiten kijf. 

Bewustwording draagt  bij aan meer waardering voor voedsel en landbouw, is het idee achter de campagne. De initiatiefnemers Marly Groot Wassink-Kuiper, Bram Groot Wassink en Roy Hogemans merkten dat jongeren steeds minder betrokken zijn bij de landbouw. 

Marly is zowel basisschoolleerkracht als woonachtig op een boerderij,  en heeft zodoende gevoel voor wat aansluit bij de belevingswereld van leerlingen uit de groepen 5 en 6. Over hoezeer grond de basis vormt voor landbouw. En natuurlijk over melken en melk als product, voedselveiligheid, en hoe kalfjes opgroeien met dikke melk (biest) van hun moeder.

Volledig scherm
Scholieren in de melkstal bij Groot Wassink. © Plattelandsjongeren Gelderland