Volledig scherm
Minister Henk Kamp © PR

Leerlingen Keikamp uit Geesteren met minister Kamp op werkbezoek bij FonQ

GEESTEREN / AMERSFOORT - Een groepje leerlingen van basisschool De Keikamp vergezelt maandag minister Henk Kamp van Economische Zaken bij zijn werkbezoek aan webwarenhuis FonQ in Amersfoort. De leerlingen zijn betrokken bij de Keikampshop, een webshop die vanuit school is opgezet en als onderwijsproject wordt gerund. Vanuit hun webshopfunctie zijn de leerlingen gekoppeld aan FonQ-medewerkers met dezelfde functie.

De Keikampshop is inmiddels een voorbeeld van een project van De Schoolwebwinkel van Jolanda Luimes, initiatiefnemer achter de webshop van de school. Via De Schoolwebwinkel is een samenwerking met FonQ ontstaan. Vijf basisschoolleerlingen en zes leerlingen uit het voortgezet onderwijs begeleiden Kamp  bij zijn werkbezoek. Het accent ligt op de functies en de echte verbinding tussen theorie en praktijk. 

De Schoolwebwinkel is een leermethode die vooral op het voortgezet onderwijs is gericht. Leerlingen zetten zelf een echte webwinkel op voor hun school. Deze gaat ook live en wordt beheerd door de leerlingen in een webshopteam, net als op De Keikamp is gebeurd. Het project sluit aan bij de belevingswereld van de kinderen, volgens de doelstellingen die zijn omschreven op de website van het project. Het gaat onder andere over internet, webwinkels, mediawijsheid, de invloed van media, omgaan met geld, het leren van technieken om producten te maken en programmeren.