Hendrik Jan Mensink praat met een bezoekster op vakantiepark De Twee Bruggen in Winterswijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Hendrik Jan Mensink praat met een bezoekster op vakantiepark De Twee Bruggen in Winterswijk. © Jan Ruland van den Brink

Lege campings in de Achterhoek door coronamaatregelen: ‘Dit is zo treurig’

GROENLO/ WINTERSWIJK - Campings en vakantieparken zijn zo goed als leeg door de coronamaatregelen. ,,Het is dramatisch”, zeggen de eigenaren.

,,Het is zo treurig om over het lege terrein te lopen’’, zegt Hendrik Jan Mensink van camping en vakantiepark De Twee Bruggen in Winterswijk. Hij heeft alles afgesloten, zowel de camping als de vaste staanplaatsen, de horeca en het zwembad. Er zijn alleen nog een paar huisjes verhuurd. Alle gasten die geboekt hebben krijgen een voucher, zodat ze later kunnen terugkomen. De meeste van de 150 medewerkers zitten thuis.

Ook bij recreatiepark Marveld in Groenlo is het droevig gesteld. ,,Dramatisch’’, noemt eigenaar Edwin Bomers het zelfs. ,,We hebben het hele park dicht gedaan, want we kunnen niet het toeristische product aanbieden dat we gewend zijn.”

  1. Lief! Verstoten geitje Truus liefdevol vertroeteld door ervaren Needs echtpaar
    PREMIUM
    Video

    Lief! Verstoten geitje Truus liefdevol vertroe­teld door ervaren Needs echtpaar

    NEEDE - Trúúúúúúús! Als Jan Geesink zijn fiets bij de dikke boom heeft geparkeerd en de naam roept, komt het kleine geitje op volle snelheid eraan gerend. Ondertussen openen Jan en zijn vrouw Gerrie het hek van het hertenkampje. Truus dribbelt en draait om de benen, eerst bij Jan dan bij Gerrie. En dat is niet alleen in de wetenschap dat haar tweede flesje melk van de dag is gearriveerd.