De Lochemse burgemeester Sebastiaan van ’t Erve voor het gemeentehuis in Lochem. Maandag is een giertank geleegd tegen de publieksentree van het gebouw door boze boeren.
Volledig scherm
PREMIUM
De Lochemse burgemeester Sebastiaan van ’t Erve voor het gemeentehuis in Lochem. Maandag is een giertank geleegd tegen de publieksentree van het gebouw door boze boeren. © Arjan Gotink

Lochemse burgemeester: ‘Trots op onze boeren, maar dit gedrag helpt niet’

LOCHEM - Boze boeren spoten maandagavond een giertank leeg tegen het gemeentehuis van Lochem. De rotzooi lieten zij vervolgens achter. Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve praat de actie niet goed, maar wil deze niet veroordelen. ,,Als de boeren die hier maandag stonden beter hadden geluisterd, dan wisten ze dat we naast hen staan.”

  1. Dit kunstwerk in Vorden is géén speeltoestel, maar wordt toch beklommen: ‘Ik snap het niet’
    PREMIUM
    MET VIDEO

    Dit kunstwerk in Vorden is géén speeltoe­stel, maar wordt toch beklommen: ‘Ik snap het niet’

    VORDEN - Het kunstwerk Bilders Folly langs de Baakse Beek in Vorden is een veelzijdig kunstwerk. Liefhebbers kunnen er naar kijken, op zitten en zelfs op klimmen. Maar er staan sinds kort bordjes bij het werk die aangeven dat betreding op eigen risico is. Volgens kunstliefhebber Norma de Goederen wordt daarmee de suggestie gewekt dat Bilders Folly verboden terrein is. ,,Wat er hier gevaarlijk is, dat weet ik echt niet.”