Volledig scherm
Missie: Vernedering. Wat als plaagstootje bedoeld is, wordt later op de middag beschaamd opgeruimd. © Jan Houwers

Lochuizen-Neede: sportieve aardbeving op Needse Berg

LOCHUIZEN/NEEDE - Een sportieve aardbeving deed zondagmiddag de Needse Berg schudden. Het epicentrum lag op sportpark Nieuw Olthaar, waar VV Lochuizen met 1-0 won van Sportclub Neede.

Sportpark Nieuw Olthaar trilde zondag op zijn grondvesten. En niet alleen omdat vv Lochuizen het onmogelijke presteerde door Sportclub Neede te verslaan. Het vuurwerk, de spreekkoren en de spandoeken; aan beide kanten waren de sfeeracties van ongekende omvang en misschien wel uniek voor de zondag vijfde klasse.

Vlak voor aanvang van het duel brak het spektakel los. Rood Bengaals vuur aan de zijde van Lochuizen en zilveren confetti en veel kabaal aan Needse kant, met aan beide fronten indrukwekkend vuurwerk dat de sfeer behoorlijk opklopte.

Clubicoon Jan Prins (Sportclub Neede) was Opa van de Week bij kleindochter Iris, pupil van de week bij Lochuizen. Gelukkig bleek Prins nog steeds stapelgek van zijn kleindochter. ,,Zes weken geleden vertelde ze dat ze op voetbal ging. Oh leuk, dacht ik. Maar toen zei ze: maar opa, ik moet er wel wat bij vertellen. En toen volgde de mededeling dat ze lid was geworden van Lochuizen. Dat was eerst even slikken. Heel even maar. Toen was het goed. Kijk om je heen. Dit is toch geweldig. Zoiets tref je nergens in de vijfde klasse aan. Echt niet."

De doelman van Lochuizen keepte vorig seizoen nog bij Sportclub Neede in het vijfde. Dat werd afgelopen week breed uitgemeten op social media.

De Wit: ,,Jeroen 'Pluisje' Emaus trekt de kar bij de supporters van Lochuizen en dat doet hij geweldig. Ondertussen hebben we hem ingewreven dat hij ook nog lid is van Neede Noord. En dat alles natuurlijk met een vette knipoog. Er zitten nieuwe jongens in het bestuur van de supportersclub en dat heeft tot nieuwe initiatieven geleid. Met vooral de bedoeling om het leuk te houden. En dat is gelukt. We hadden bijvoorbeeld aan de overkant een spandoek opgehangen, maar toen we hier vanmorgen om vijf uur aankwamen, was dat weggehaald. Zonder overigens enige beschadiging, waardoor we het zo weer konden ophangen. Dat hoort ook bij de sfeer tussen de beide clubs."

Meer over het in 1-0 voor Lochuizen geëindigde duel in De Twentsche Courant Tubantia van maandag 10 oktober.

Volledig scherm
Lochuizer spelers ruimen het veld op. Op de achtergrond een sneer naar Needs kunstgras. © Jan Houwers