Londense Towerbridge passeert Berkelbrug: Rekkens bloemencorso

VideoREKKEN - Nog even, en je kunt de beelden van jaarlijkse Rekkense bloemencorso een op een terugkijken als ‘keek op het jaar’. De Brexit, veroordeling van Holleeder, het Rembrandtjaar, permanent gezeur over de plussen en minnen van zomer- en wintertijd, de SIRE-campagne #Doeslief. 

Maar ook lokale thema’s als het succes van Eetcafé Rekken en de perikelen rond de komst van een klompenpad passeren in dahlia’s uitgevoerd tijdens het corso. De sores van de actrice die ooit Pippi Langkous speelde, en regionaal de dino-expo op Vliegbasis Twenthe. 

Kortom: we leven in een roerige wereld en Rekkenaren schetsen die in bloemen. Ondersteund door geluid ook, is een nieuwe trend. Dus een Amsterdamse deun uit de bandrecorder van de Holleeder-tapes, motorgeronk bij de wagen die gewijd is aan de terugkeer van de Formule 1 op Zandvoort, etcetera.

Het bloemencorso zoals dat woensdagmiddag voor het eerst rondtrok, maakt donderdagmorgen nog een tweede doorgang heen en weer naar Oldenkotte. Vrijdagmiddag is de bloemenpracht vanaf half drie in de Duitse buurplaats Vreden te zien. 

Volledig scherm
Van slag door de overgang zomertijjd op wintertijd of andersom: Rekkenaren kennen het verschijnsel... © FRANS NIKKELS
Volledig scherm
Brexit in Rekken: Londense Towerbridge passeert zijn Rekkense evenknie over de Berkel tijdens het jaarlijkse bloemencorso. © Frans Nikkels