Volledig scherm
PREMIUM
De locatie (rechts achter de hekken) waar de Lidl gepland is, tussen de Burgemeester Wilhelmweg en de J.W. Hagemanstraat. En vlak bij de Plus-supermarkt. © Peter Zandee

Mag er een Lidl komen naast de Plus in Eibergen?

EIBERGEN/DEN HAAG - De Raad van State beslist binnen enkele weken of er wel voldoende parkeerplaatsen bij de nieuwe Lidl-supermarkt in het centrum van Eibergen kunnen worden aangelegd. Jan Leussink uit Haaksbergen, die onder meer een pand aan de concurrerende supermarkt Plus Koenders verhuurt, denkt dat de parkeerregeling voor de Lidl niet deugt. Daarom is hij een zaak begonnen die nu voor de Raad van State dient.

Volgens de advocaat van Leussink wordt een deel van het parkeerterrein aangelegd op een terrein waar geen supermarktbestemming op rust. En als het daar niet mag, moet Lidl elders parkeerruimte vinden.

  1. Hekken bij 't Hilgelo toch weer open

    Hekken bij 't Hilgelo toch weer open

    WINTERSWIJK - De hekken rond ‘t Hilgelo zijn weer open en blijven dat zeker een jaar. Dit heeft terreineigenaar Leisurelands besloten na een evalutie dit najaar. Camping Ten Hagen is blij met de maatregel. Zij kregen veel klachten van campinggasten die door de afsluiting er niet door konden met hun invalidewagen of kinderwagen. ,,Bovendien is het erg ongastvrij om een terrein dat voor iedereen toegankelijk is dicht te doen,” aldus de campingeigenaresse Ten Hagen.