Volledig scherm
De paardenstal aan weg de Borculo-Barchem, met daar aanwezig busjes van Liander. De politie hield er donderdagmorgen een inval waarbij een man opgesloten bleek te zitten in een wietplantage ter plekke. © Peter Zandee

Man opgesloten in wietkwekerij Borculo

BORCULO - De politie heeft donderdagmorgen in alle vroegte een 56-jarige man bevrijd die bleek te zijn opgesloten in een ruimte waar wiet geteeld werd. De hennepkwekerij zat in een stal op een terrein aan de Barchemseweg in Borculo. Er zijn twee mannen aangehouden voor verhoor, waaronder de 58-jarige eigenaar van het terrein.

De politie deed donderdag rond 06.30 uur een inval na een melding over een persoon die er opgesloten zou zitten. Inderdaad werd in een stal niet alleen een wietkwekerij aangetroffen, maar ook - nadat de politie de deur forceerde - een man. Die beweerde dat hij op het terrein was toen hij geluiden hoorde en poolshoogte nam. Daarna zou hij naar de kwekerij zijn gedirigeerd en werd hij daar opgesloten. 

Wiet net geoogst

Het is nog onduidelijk of hij een rol speelde bij de wietteelt. In de stal trof de politie een net geoogste hennepkwekerij aan. ,,Er waren geen planten meer te zien, maar wel alle benodigde apparatuur en overblijfselen van naar schatting 300 planten’’, aldus een politiewoordvoerder.

De eigenaar van het terrein en het pand kwam kort na de inval ter plaatse. Deze 58-jarige man is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de wietteelt. In de woning op het terrein zijn ook henneptoppen aangetroffen. 

Zowel de 58-jarige Borculoër als de 56-jarige man mochten na hun verhoor naar huis. De laatste deed aangifte van vrijheidsberoving. De politie onderzoekt de zaak.