Volledig scherm
Van linksaf koningin Winanda Wielens, koning Marc Wielens en jeugdvorst Stan Nijhuis van het vogelschieten in Holterhoek. © Volksfeestvereniging Holterhoek

Marc en Winanda Wielens koningspaar van Holterhoek

HOLTERHOEK - Marc en Winanda Wielens zijn het nieuwe koningspaar van het vogelschieten op de jaarlijkse kermis in Holterhoek. De 15-jarige Stan Nijhuis werd de jeugdvorst 2016.


De zaterdagochtend stond in Holterhoek traditiegetrouw in het teken van het vogelschieten voor mannen en vrouwen vanaf 18 jaar. Ook de jeugd van 13 tot 18 jaar kon ditmaal meedoen aan een wedstrijd voor hun leeftijdsgroep.

Na de officiële opening door voorzitter Jos Rötter van de kermisorganisatie werd het eerste schot gelost door Marcel Mokkink. Hij maakte voor de laatste keer de vogel en stopt ermee na 34 jaar. Zijn opvolgers worden Henk Bollen en Wilfried Klumpers.

Na 361 schoten viel de vogel naar beneden en was de koning van dit jaar bekend: Marc Wielens. Samen met zijn vrouw Winanda vormt hij het koningspaar 2016. Na 146 schoten viel de vogel bij de jeugd, waardoor Stan Nijhuis de jeugdkoning werd.

De kinderen konden zich op de kermis overdag vermaken met diverse spelen. Vrouwen en mannen vanaf 13 jaar lieten zich van hun sportieve kant laten zien bij het ringfietsen en het balgooien. De Holterhoekse kermis werd ‘s avonds in de tent bij café Grenszicht afgesloten met een muzikaal feest, waaraan de band Premium meewerkte.

Uitslagen:

Vogelschieten. Romp en koning: Marc Wielens (Winanda Wielens koningin). Kop/hals: Sjonni Nijhuis. Linkervleugel: Marc Wielens. Rechtervleugel: Danny Roerdink. Staart: Frans Rötter.

Vogelschieten jeugd. Romp: Stan Nijhuis (jeugdkoning). Rechtervleugel: Stan Nijhuis. Linkervleugel: Stan Nijhuis. Kop/hals: Manon Grootholt. Staart: Wouter Korten

Ringfietsen: 1. Marc Wielens, 2. Kim Roerdink, 3. Henk Papen.