Marcel (63) uit Tubbergen ondanks dwarslaesie toch naar de Zwarte Cross

videoLICHTENVOORDE/TUBBERGEN - Marcel Kleissen (63) uit Tubbergen is door een dwarslaesie aan een rolstoel gekluisterd. Op zijn 22ste kreeg hij een motorongeluk. Hij is al 41 jaar verlamd. Door het nieuwe Miva Las Vegas, een zorghotel voor mindervaliden, geniet de Tubbergernaar toch van hèt motorspektakel bij uitstek, de Zwarte Cross. 

,,Ik heb hier een hoogslaper met een papegaai, zo’n beugel boven het bed’’, wijst de Tukker in cabine 8 van Miva  Las Vegas. Die slaapplaats voor invaliden is dinsdag geopend door ‘minister van gehandicaptenzaken’ Rik Brink uit Hardenberg. In de grote tent met aangepaste slaapplaatsen verblijven 20 gehandicapte Zwarte Cross-liefhebbers en hun begeleiders.

Geen cent

Marcel, zelf slachtoffer van een crash, is lovend over de voorziening. Die kost hem geen cent, behalve voor eten en drinken. ,,Van de belastingbetaler? Niks ervan, er zijn gehandicaptenfondsen  aangeschreven.’’ Als hij het vertelt, vrolijke muzikanten van Balkanova Orchestra het volle terras van Miva Las Vegas op.

Door een polsbandje krijgt hij backstage toegang tot de 39 podia op het evenement. Marcel kan met zijn elektrisch aangedreven handbike, sturend over stalen rijplaten, overal komen, zonder hulp. 

Helemaal kapot

Hij geniet met volle teugen en maakt lange dagen. ,,Ik ben helemaal kapot, maar zeer enthousiast.’’ Hij heeft deze zaterdag de crosswedstrijden, Jan Terlouw met diens kleinzoon en de Duitse volkszanger Heino gezien. En vanavond geniet de Tubbergernaar van de Limburgse trots Rowwen Hèze. ,,Het is precies zoals het motto van deze editie: Niks is onmogelijk.’’ Hij straalt van genot.

Marcel Kleissen
Volledig scherm
Marcel Kleissen © Bert Janssen