Volledig scherm
Het gemeentehuis in Borculo. © Charel van Tendeloo

Marijke van Haaren nieuwe wethouder Berkelland

BORCULO - Marijke van Haaren uit Lochem wordt de nieuwe wethouder van de gemeente Berkelland. De 63-jarige kwam uit een selectieprocedure naar voren als geschikte kandidaat.

Van Haaren is de opvolger van Leo Scharenborg, die op 10 april 2015 ontslag nam nadat fouten met omgevingsvergunningen aan het licht waren gekomen. Het CDA ging daarna op zoek naar een nieuwe kandidaat en kwam dus uit bij Van Haaren, die donderdagavond bij haar bekendmaking niet aanwezig was.

De 63-jarige CDA'er heeft haar sporen verdiend in de politiek. Ze begon haar carriere in de gemeente Ede, waar ze van 1994 tot 1998 raadslid was. In die gemeente was ze daarna van 1998 tot 2002 wethouder. Vanaf 2003 is ze acht jaar lang gedeputeerde geweest in de provincie Gelderland. Ze is getrouwd en heeft twee volwassen kinderen.

Van Haaren wordt op donderdag 4 juni geïnstalleerd, tijdens een extra ingelaste raadsvergadering. Voor haar werkzaamheden als wethouder zal ontheffing worden aangevraagd, aangezien ze niet in Berkelland woonachtig is.