Volledig scherm
Zitmaaierrace op Voorjaarsfeesten in Markvelde © Christian van der Meij

Markvelde rijdt vol gas achteruit op Voorjaarsfeesten

MARKVELDE - Vol gas achteruit! De cross-auto’s rijden zondag allemaal de verkeerde kant op bij een noviteit op de Markveldse Voorjaarsfeesten: de achteruitrijrace.

De buurtschap Markvelde op de grens van Twente en de Achterhoek viert komend weekeinde weer feest. Op het feestterrein aan de Steenmorsweg zijn vrijdag, zaterdag en zondag tal van activiteiten.

Vrijdagavond beginnnen de Voorjaarsfeesten met de M-factor. Lokale talenten uit Markvelde beklimmen het podium en zorgen voor een afwisselende show. Daarna wordt het feest in de tent voortgezet met dj Bart Eshuis.

Zaterdag kunnen de inwoners van de buurtschap net over de provinciegrens bij Neede genieten van een grote, gezamenlijke brunch. Daarna beginnen de kinderspelen op het feestterrein. Voor oudere feestgangers is er vogelschieten. De Stadlfreunde uit Hengevelde zorgen voor live-muziek.

Om 17 uur begint de traditionele zitmaaierrace. Meer dan tachtig zitmaaiers scheuren in diverse klassen over het parcours. Daarbij worden snelheden van 70 kilometer per uur gehaald. ‘s Avonds zorgt Old Ni’js met de oudgedienden Wimken van Diene en Frederik Puntdroadvoor boerenrock in de feesttent. Daarna bouwen de dj’s Rob en Ivar voor een feestje.

Zondag heeft Markvelde een primeur: vanaf 12.30 uur rijden de cross-auto’s allemaal de verkeerde kant op bij de achteruitrijrace. Om 13 uur begint de zeskamp. De Daltons zorgen vanaf 17 uur voor live-muziek in de feesttent. De kleinste dj van Europa, Timmie Tirol, neemt het om 19 uur over. Het feest wordt afgesloten door de Capri Road Show.