Volledig scherm
Richard & Roeland

Met 60km/u waterskiën in Rietmolen? Dat doe je zo!

RIETMOLEN – Ze noemen het Waterskiën 2.0 – met een rotgang over de Buurserbeek skiën, getrokken door een tractor. Het is een aanstekelijke mix van bravoure, humor en ondernemerszin.

Een filmpje waarin jongelui op een smalle beek, voortgetrokken door een tractor, als volleerde skiërs over het water scheren, is daardoor op internet een regelrechte hit geworden. In een dagje 100.000 kijkers op Dumpert en het aantal blijft groeien.

Skistunt
Roeland (21) en Richard (20) Nales uit Rietmolen, een kerkdorp van de gemeente Berkelland, zijn de bedenkers van deze skistunt. Uitgevoerd in hun eigen dorp. Ze doen het al drie jaar, sinds ze op vakantie leerden waterskiën. Roeland: “Daarna fietsen we over de brug over de beek en bedachten we ineens: dat moet hier toch ook kunnen? Er is water en de beek is kaarsrecht…” Alleen een speedboot kon hen daar niet voorttrekken. “Toen hebben we samen een lier gebouwd voor op de tractor, die de speedboot moest vervangen.”

Tractor
Zo gaat waterskiën 2.0 dus: Ze zetten de tractor op de brug en trekken met een noodgang de waterskiër met de lier naar de brug. Het touw is ongeveer 300 meter lang. De snelheid: dik over de 45, richting de 60 kilometer per uur. Het bewuste filmpje wordt gemaakt vanaf een scooter, die achter de skiër aansjeest en het net kan bijhouden.

Koppeling
Fout gaat het nooit, kan niet…. Zeggen Roeland en Richard: “Het water is zo laag dat je onder de brug door kunt. Maar voor de brug trappen we al op de koppeling zodat de lier stopt met trekken.”

Succes
Ze krijgen heel veel reacties op het filmpje, dat onder andere dit weekeind op Dumpert verscheen. Het succes overviel hen, maar natuurlijk vinden ze het leuk. “Maar verwacht hadden we dit niet. Grappig dat zoveel mensen dit bijzonder vinden.”

Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm