Met de auto of trekker naar de film tijdens AutoKino in Noordijk

videoMet de auto naar de film: het gebeurt in Amerika en in Noordijk. Een sfeervolle buitenbios onder de bomen, compleet met popcorn en een weide met kalveren.

De chips en de koekjes liggen al klaar, net als de fleecedeken. Als straks de AutoKino begint, zit Ilona Borgijink er warmpjes bij. Vanaf een niet alledaagse plek; ze zit in de voorlader van een trekker. Samen met haar chauffeur Ronald Elferink is ze naar Noordijk gekomen, om een bijzonder avondje te beleven. Het is de eerste keer dat ze bij de AutoKino in Noordijk is. “Het leek ons een leuk idee om met de trekker te komen. We hebben een loungeset omgebouwd en vastgezet met banden. Zitten we straks lekker hoog.”

  1. De regenboogvlag wappert op het Marianum: ‘We streven ernaar dat leerlingen zich veilig voelen’

    De regenboog­vlag wappert op het Marianum: ‘We streven ernaar dat leerlingen zich veilig voelen’

    GROENLO-LICHTENVOORDE- Ze zijn jong, ze zijn anders geaard, ze zijn scholier, ze zijn Achterhoeker en op Paarse Vrijdag benadrukken ze hun specifieke seksuele geaardheid (homo, lesbiënne of iets anders) met iets paars: een jas, sjaal, rugzak. Voor het Marianum in Groenlo (maar ook in Lichtenvoorde) was dat paars vrijdagochtend goed zichtbaar. En aan het begin van de grote pauze ging op hun school de regenboogvlag in top.