Volledig scherm
Jan Stroo, directeur van BSM Factory, in betere tijden. De meubelfabriek maakt kwalitatief sterke eiken tafels en kasten, maar vooral stoelen. © theo kock

Meubelfabriek Bannink in Borculo failliet

BORCULO - Bannink Stoel en Meubelfabriek (BSM Factory) in Borculo is deze week failliet verklaard door de rechter in Zutphen. Bij de meubelfabriek, die sinds enige tijd onder de naam Sof Group opereerde, werken dertig medewerkers. 

Curator Dooijeweerd onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart. „Die lijken er wel te zijn”, aldus de curator die over twee weken meer duidelijkheid hoopt te hebben. 

Bannink ontwerpt, maakt en verkoopt meubels en stoelen onder eigen naam en voor andere merken. Het bedrijf aan de Lebbenbruggedijk wist de crisisjaren redelijk goed te doorstaan, maar deed in 2017 een aantal forse investeringen die zich niet snel genoeg uitbetaalden, aldus Dooijeweerd. „Vorig jaar zijn een aantal nieuwe machines gekocht om een nieuwe lijn in te brengen. De verkoop daarvan viel echter tegen. Op de lange termijn zag men wel perspectief, maar de vrees bestond dat het personeel niet meer betaald kon worden.”  Daarbij was de vraag naar de klassieke meubels die Bannink maakt, lange tijd stabiel, maar nam deze de laatste tijd af.  BSM Factory zit al sinds 1906 in Borculo.