Volledig scherm
De individuele artiesten die samen met Excelsior en apart van zich laten horen tijdens het Midzomernachtfestival in Eibergen. © PR Openluchttheater Eibergen

Midzomernachtfestival met Excelsior en singer-songwriters in openluchttheater Eibergen

EIBERGEN - Openluchttheater Eibergen en muziekvereniging Excelsior vieren samen vrijdag 21 juni ‘de langste dag’ met een midzomernachtfestival. Excelsiors orkest begeleidt in drie blokken optredens van chansonnière Katell Chevalier, singer-songwriter Ellen Tackenkamp en Jochem Smit. 

Verder zijn er semi-akoestische optredens van singer-songwriters op het grasveldje bij de tribunes. Na afloop draait een dj. Bezoekers mogen  hun eigen kleedje meenemen om te chillen op het grasveldje. Een online ticket kost vooraf 10 euro en aan de kassa 12,50 euro. Het theater opent om 19.30 uur.

De Nederlands-Franse chansonnière Katell Chevalier was in 2016 dè sensatie van The Voice of Holland met Stromae’s ‘Formidable’. In 2017 maakt ze de stap naar het theater met de show ‘Deux Voix’, waarbij ze het wereldberoemde repertoire van Jacques Brel en Stromae vermengt tot een theaterconcert.

De van oorsprong Needse singer-songwriter Ellen Tackenkamp heeft een fluwelen stem en begeleidt zichzelf op gitaar. Samen met het muziekorkest speelt zij eigen werk, maar ook ‘Fragile’ van Sting. 

Jochem Smit speelde in tal van musicals en is winnaar van aanstormend talent Musical Awards 2019. Hij vertolkt met Excelsior onder meer ‘Avond’ van Boudewijn de Groot, ‘Zing, Vecht, Huil, Bid’ van Ramses Shaffy en ‘Wonderfull Night’ van Eric Clapton.