De trein van Arriva rijdt nog maar één keer per uur tussen Winterswijk en Arnhem, zowel doordeweeks als in de weekeinden.
Volledig scherm
De trein van Arriva rijdt nog maar één keer per uur tussen Winterswijk en Arnhem, zowel doordeweeks als in de weekeinden. © DG

Minder treinen en bussen in de Achterhoek

BORCULO – Vanaf komende maandag rijden er minder bussen en treinen in de Achterhoek. Dat heeft vervoersbedrijf Arriva besloten. Wel blijven alle lijnen zo veel mogelijk rijden om reizigers met cruciale beroepen van dienst te kunnen zijn.

In de Achterhoek wordt de dienstregeling voor bussen aangepast. Op elk traject rijdt minimaal een keer per uur een bus. Reizigers kunnen dus gewoon naar hun bestemming reizen. Mogelijk duurt de reis wel langer en moet vaker worden overgestapt.

De treinen tussen Winterswijk en Arnhem rijden voorlopig nog maar één keer per uur, zowel doordeweeks als tijdens de weekeinden. Omdat vervoerder BRENG tussen Doetinchem en Arnhem op werkdagen ook één keer per uur blijft rijden tussen 6 uur ‘s ochtends en 8 uur ‘s avonds blijft op dat traject twee keer per uur een trein rijden.

De dienstregeling staat op de website van Arriva.