Volledig scherm
De Eibergse wijk Op de Bleek, waar projectontwikkelaar Ter Steege eigenlijk 222 zou bouwen. © Peter Zandee

Minder woningen voor Eibergse nieuwbouwwijk Op de Bleek

EIBERGEN - Het aantal woningen voor de Eibergse nieuwbouwwijk Op de Bleek blijft steken op 192. Er waren plannen om in totaal 222 woningen te bouwen, maar het college van Berkelland voert een nieuw bestemmingsplan door waardoor de grond voor de laatste dertig kavels niet langer een woonbestemming heeft. 

Het college doet dat om ‘in te spelen op de actuele woonbehoefte en om te voorkomen dat er overschot aan huizen in Eibergen ontstaat’, aldus wethouder Patricia Hoytink. „Deze bestemmingsplanwijziging is een stap in het proces om het uiteindelijke aantal woningen op Op de Bleek terug te dringen.  Op deze manier wordt er ruimte gecreëerd voor nieuwe woningbouwplannen die beter aansluiten bij de woningbehoeftes, nu en in de toekomst. Dit geldt in het bijzonder voor senioren- en starterswoningen.”

Zo wil het college van B en W dat er in het centrum van Eibergen elf woningen voor deze doelgroepen nieuw gebouwd worden de komende tijd. Waar dat gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. Hoytink: „Je kunt denken bijvoorbeeld denken aan leegstaande winkelpanden. We weten dat er vraag is naar woningen in het centrum.”

Het bestemmingsplan Eibergen, Op de Bleek 2017 ligt tot en met 3 april 2018 ter inzage. In juni wordt het in de raad behandeld.